Over ons

Power

Training

Het moderne Tai-jutsu, is een krijgskunst die vele elementen bevat van Judo (worpen en klemmen), Aikido (roterende bewegingen, klemmen, worpen), Jujutsu (wurgingen, klemmen, worpen, atemi's) en Karate (trappen of geri en stoten of atemi).

Wij bieden ook de mogelijkheid om aan wedstrijden deel te nemen. Dit is zeker niet verplicht !

Vertrouwen

Prestatie's

Zelfverdediging

Wedstrijden

Tai-jutsu is een verdedigingskunst waarmee vaak de vorm aangeduid wordt die ontstond uit het Nin-jutsu. Het woord zelf betekent gewoon "techniek van het lichaam" (in de zin van ongewapend vechten).  Tai-jutsu is een Japanse krijgskunst, en betekent "Kunst" of "Techniek" (Jutsu) van het lichaam (Tai).


Tai-jutsu is een zeer effectieve vorm van zelfverdediging. Dat wil zeggen dat deze kunst zich beperkt tot het efficiënte. Hoe korter de techniek, hoe beter. Er worden echter wel nog andere dingen aangeleerd, om zo de souplesse, die typerend voor de Japanse krijgskunsten is, aan te leren.


Tai-jutsu is dus voor jong en oud, man en vrouw, dus technieken worden aangepast, zodat diegenen die minder kracht bezitten, zich ook kunnen verweren, maar dan meer gericht op de kracht van de tegenstander en de wetten van de natuur (bijvoorbeeld laat vallen wat valt).